Architectuur en visie

Weidezicht – Veldhoven

Jouw nieuwe thuis

Beleef optimaal wooncomfort en word wakker in een groene oase bij Weidezicht, het luxe appartementencomplex in Veldhoven. Geniet van een never-ending vakantiegevoel, omringd door rust en natuur, terwijl je toch de energie van de bruisende Braindport regio op steenworpafstand voelt. Ontdek de perfecte balans tussen rust en reuring in jouw nieuwe thuis. Weidezicht is dan ook de ideale uitvalbasis voor iedereen die het beste van twee werelden wil ervaren.

Visie van de ontwikkelaar

Hoog wooncomfort

Balans tussen rust en reuring

Als ontwikkelaar hebben we het streven mensen prettig te laten wonen, werken en recreëren in onze projecten. Het gaat ons hierbij niet alleen om het gebouw, maar ook om de kwaliteit van de omgeving. Hoe gaaf is het als onze ontwikkelingen over honderden jaren nog steeds spraakmakend zijn? Ons woonportfolio is erg divers; van grondgebonden woningen tot stedelijke hoogbouw en luxe en royale appartementen.

In 2016 hebben we Ter Lijnden gerealiseerd, dit project was een inspiratie voor de ontwikkeling van Weidezicht. Het project kenmerkte zich door zijn allure, ligging midden in het groen en geniet ook de voordelen van de stad dichtbij. Weidezicht is geen ‘standaard’ appartementencomplex, dit zie je ook terug in het de verschillende typen woningen bestaande uit ruime appartementen en penthouses met vide

De historische en karakteristieke elementen van de omliggende wijk Bosakker zijn door vertaald in het gebouwontwerp. Voor het tuinontwerp hebben we rekening gehouden met natuurinclusiviteit en biodiversiteit. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met een diversiteit aan beplantingen. De beplanting zorgt voor kleur en beleving en biedt leefruimte voor insecten en dieren. Bovendien zorgt de variatie van groen ervoor dat de bloeiperiode maximaal wordt benut, zodat er het hele jaar van genoten kan worden. Het hemelwater wordt plaatselijk opgevangen om droogte van de grond in de zomer tegen te gaan.

Bij Weidezicht willen we de bewoners het bourgondische gevoel laten ervaren. Het gevoel van thuis zijn, maar ook op vakantie. Zo zijn er tal van mogelijkheden om je vrije tijd te besteden in de nabije omgeving. Bewoners van Weidezicht kunnen heerlijk genieten van het groene uitzicht over de weides en daarnaast profiteren ze van het economische hart van de Brainport regio. Op deze manier stimuleren we optimaal woongenoot voor de toekomstige bewoners.  

Architect aan het woord

Speels modernisme

Omgeven door groen en heide

Als architecten hebben we met enthousiasme gewerkt aan het ontwerp van het appartementengebouw Weidezicht in het prachtige Bosakker Gehucht. We wilden de architectuur verankeren in de essentie van de plek, en lieten ons inspireren door het vroege werk van de Engelse pionier van het Moderne Bouwen, Voysey. Onze zoektocht was naar een eigentijdse vertaling van classicistische stijluitgangspunten, maar met een moderne twist. Hierbij onderzochten we wat mensen precies aanspreekt aan deze historische architectuur zodat we dit konden koppelen aan de verworvenheden en uitdagingen van deze tijd. Denk aan duurzaam bouwen, biodiversiteit en demografische wijzigingen.

Belangrijk voor ons was de herkenning van traditionele materialen, zoals baksteen, en de ambachtelijkheid in de verwerking ervan. We kozen voor een warme oranje handvormsteen met een ouderwets karakter, en gaven aandacht aan details zoals neggen, overspanningen en dakranden. De compositie in het plan wordt door ons niet gezocht in symmetrie maar in passende openingen bij de functie. Dit houdt in dat de zichtlijnen en het contact met buiten boven een classistische ordening van symmetrie staan. Het kleurgebruik in de wijk werd geïnspireerd door de natuurtinten van Voysey, wat een eigen karakter en samenhang geeft aan zowel de wijk als het gebouw Weidezicht, dat prachtig uitzicht biedt over het groen en de omgeving.

Interesse?

Get in touch

In Weidezicht ervaar je the best of both worlds. Een unieke combinatie van wonen in een rustige, groene omgeving midden in een booming regio met de bruisende stad op steenworpafstand. Ontdek deze bijzondere plek, en maak van Weidezicht jouw nieuwe thuis. Dit never-ending vakantiegevoel zelf ervaren?

Inschrijven
Bel de makelaar